Klicken Sie auf die Frage, um die Antwort zu sehen.
Algemeen
1.
Kunnen jullie ook Custom 3D lampen / of andere producten maken.
Ja we hebben frees machines en 3D printers staan om dit soort maatwerk te leveren.
letzte änderung - 2017-05-11 01:11:33
2. Wat is een afkoelperiode?
U heeft een afkoelingsperiode van 14 dagen om zonder opgaaf van redenen het product te retourneren. Uitzondering hierbij zijn speciaal voor u geassembleerde producten of speciaal voor u bestelde producten. Het product kan alleen geretourneerd worden indien het product nog ongebruikt in de originele, ongeschonden en ongeopende verpakking retour gestuurd wordt. U draagt hierbij zelf de kosten van de retourzending.
Eventueel reeds betaalde bedragen worden binnen maximaal 14 dagen aan u terugbetaald, eventueel met aftrek van bovengenoemde (verzend)kosten.
letzte änderung - 2015-03-31 00:15:00
LED Algemeen
3.
Kan de folie smelten of is er brandgevaar?
Normaal gezien moet de minimale inbouwhoogte gerespecteerd worden voor de afzonderlijke inbouwlampen. Ook moeten de Akzent- of Security-lampen (verlichtingsmiddel met aluminium reflector) gebruikt worden (zijn normaal inbegrepen bij inbouwlampen). Warmte mag niet worden opgestuwd, dus geen isolatiemateriaal op trafo of lamp leggen. Bij isolatiefolie is het aan te raden om boven het inbouwgat deze folie met een metalen plaat of metalen geperforeerde plaat te bedekken. Zo kan deze niet meer gaan golven en zakken bij te veel warmte. Normaal gezien moeten moeilijk of zelfs helemaal niet ontvlambare isolatiematerialen gebruikt worden.
letzte änderung - 2016-07-12 09:50:54
4. Maar hoe werkt een LED nou precies?
Een LED is een halfgeleider die licht af geeft wanneer er in de juiste richting stroom doorheen wordt gestuurd. Het is dus een elektronisch component dat rechtstreeks licht uitzendt. De lichtkleur hangt af van het gebruikte halfgeleidermateriaal. Een LED is opgebouwd uit een chip van lichtgevend materiaal, een bedradingsframe met plaats voor de chip en een behuizing die de chip beschermt.
LED zijn klein circa (2-5mm) en gecombineerd geven ze een hoop licht af. Een van de eigenschappen van een diode is dat het in aan de ene kant de elektrische stroom geleidt, en in de andere zin tegenhoudt. Als je dus bijvoorbeeld een LED verkeerd zou aansluiten dan zal de stroom worden tegengehouden en zal hij niet branden. De LED gaat hier in principe niet van kapot.
letzte änderung - 2016-06-08 01:01:10
5. Uitvinding van LED
In de jaren '20 ontdekte de Russische wetenschapper Oleg Losev dat diodes licht uitstraalden als er stroom doorheen werd gestuurd. In 1927 publiceerde hij zijn bevindingen in een Russisch tijdschrift en vroeg hiervoor patent aan.
Zijn werk bleef echter onopgemerkt. Het heeft tot 1962 geduurd voordat de LED echt doorbrak, Nick Holoyak ontwikkelde in dat jaar een werkende LED.
letzte änderung - 2016-06-08 01:01:33
LED algemene vragen
6. Waar in de badkamer is welke beschermingsgraad vereist?
In de buurt van de badkuip of douche moeten de lampen de IP beschermingsgraad 67 hebben. Dan zijn ze waterdicht bij tijdelijke onderdompeling.
Bij oppervlaktes tot 2,25 m rondom de douche en badkuip of doucheplateau is de IP65 de juiste beschermingsgraad voor uw lampen. Dan zijn ze beschermd tegen rechtstreekse waterstralen.
Tot 60 cm rond de badkuip of douche en aan de wand tot 2,25 m neemt u lampen met een IP44 bescherming, zodat ze spatwaterdicht zijn.
letzte änderung - 2017-05-11 01:08:26
7. Wat zijn IP-codes?
Voor LED verlichting en alle andere verlichting in het algemeen en specifiek voor buitenverlichting en badkamerverlichting is het van belang dat de lamp en/of armatuur in bepaalde mate beschermd is tegen het binnendringen van vaststoffen en vloeistoffen.
Deze beschermingsgraad tegen vaststoffen en vloeistoffen is vastgelegd in de IP-normering (International Protection normering).
De codering bestaat uit de letters IP, gevolgd door 2 cijfers. Het eerste cijfer geeft het niveau van bescherming aan tegen vaststoffen en het tweede cijfer de bescherming tegen vloeistoffen. Hoe hoger het tweede cijfer achter de letters IP, hoe groter de bescherming is tegen vloeistoffen. De exacte betekenis van de IP-normering:
Eerste cijfer, bescherming tegen voorwerpen en stof:
IP0 : geen bescherming
IP1 : bescherming tegen voorwerpen met een diameter groter dan 50mm
IP2 : bescherming tegen voorwerpen met een diameter groter dan 12mm
IP3 : bescherming tegen voorwerpen met een diameter groter dan 2,5mm
IP4 : bescherming tegen voorwerpen met een diameter groter dan 1mm
IP5 : bescherming tegen stof
IP6 : stofdicht
Tweede cijfer, bescherming tegen vloeistoffen:
IPx0 : geen bescherming
IPx1 : bescherming tegen druppelend water
IPx2 : bescherming tegen druppelend water bij een schuine stand van 15 graden
IPx3 : bescherming tegen sproeiend water
IPx4 : bescherming tegen opspattend water
IPx5 : bescherming tegen de waterstralen
IPx6 : bescherming tegen stortbuien
IPx7 : bescherming tegen onderdompeling gedurende een bepaalde duur
IPx8 : bescherming tegen verblijf onder water
letzte änderung - 2015-03-31 00:14:15
LED Bars
8. Hoe installeer ik de LED bars.
Monteer de clips en klik de bar in de clips.
Koppel de bars met de mee geleverde kabel of koppelblokjes.
letzte änderung - 2015-07-05 22:37:26
9. Wat zijn de accessoires van de LED bars?
De bars worden geleverd met:
- koppelstukken
- aansluitkabels + koppelkabel
- montageclips + schroeven
De sets worden geleverd met voeding en aansluitkabels, de serie FLAT LO Small en wide worden geleverd met voeding.
letzte änderung - 2015-07-05 22:20:37
LED Controllers
10. Wat is EnOcean Technologie
Energy Harvesting Wireless Technology
Wireless sensor solutions for use in buildings and industrial installations -
Green. Smart. Wireless.
EnOcean pushes technology and environmental responsibility to the limits. EnOcean modules combine micro-energy converters with ultra low power electronics and reliable wireless communications. This enables EnOcean customers to create self-powered wireless sensor solutions that are fundamental for efficiently managing energy in buildings and industrial applications.
The idea that led to this innovative technology is based on a very simple observation: where sensors capture measured values, the energy state constantly changes. When a switch is pressed, the temperature alters or the luminance level varies. All these operations generate enough energy to transmit wireless signals.
Energy Harvesting Wireless Sensor Solution from EnOcean
EnOcean Dolphin System Architecture
EnOcean technology allows fast development and marketing of new wireless solutions in building services, industry and other sectors. Standardized sensor profiles make for interoperability of the resulting products. Devices from different manufacturers can then communicate and cooperate with one another in one and the same system.
Energy Harvesting
Energy harvesting wireless sensors from EnOcean use motion converter, solar cells and thermo converter
EnOcean Modules
Easy to integrate
For fast and low-cost equipment development
Software
A powerful & easy to use operation system
Software for modular and versatile, user-friendly integration in applications
11. Wat is het verschil tussen een voeding en een driver?
Een driver werkt op een vaste stroom waarde (350/700/1050mA) en naar mate meerdere LEDs Serieel aangesloten worden wordt de spanning hoger (tot een max verschilt per driver).
Een voeding geeft een constanste spanning af, aan de hand van de belasting wordt er stroom afgenomen.
Voltages zijn er in 5 volt, 12 volt (Meeste gebruikt voor strips tot 20 meter), 24 volt voor grotere installaties.
letzte änderung - 2016-06-08 01:02:11
LED Design
12.
Kan ik ook een lamp laten maken?
Ja dat kan wij hebben diverse design studio's waar mee we samen werken die voor u, uw droom lamp / interieur kunnen ontwerpen en samenstellen.
Stuur ons een mail voor de mogenlijkheden.
letzte änderung - 2016-06-08 00:50:09
LED Groei verlichting
13.
LED in een kas
LED-verlichting in de kas is wereldwijd bezig aan een sterke opmars om klassieke energievretende groeilampen te vervangen. Per opgenomen Watt straalt een LED-lamp relatief meer (zichtbaar) licht uit. De nog alom gebruikte groeilampen in de glastuinbouw zijn HPS/SON (hogedruk natrium) lampen. In een HPS/SON-lamp wordt slechts ongeveer 20% van de energie omgezet in licht, de rest gaat net als bij een gloeilamp verloren als warmte. In een LED-kweeklamp wordt wel 90% van de energie omgezet in licht.
LED-belichting werd pas in 2008 geintroduceerd in de tuinbouw, waarbij als uitgangspunt gold de betere energie-efficiëntie, het voorkomen van lichthinder voor omwonenden en de natuur en het alleen toe dienen van licht met een kleur waaruit de plant maximale fotosynthese kan behalen. Sindsdien is veel onderzoek gedaan en is de kwaliteit sterk verbeterd als ook de kweekmethodes.
Er is veel onderzoek verricht naar belichting en de wijze waarop de plant zich ontwikkelt bij de verschillende lichtkleuren. Planten groeien normaal onder het zeer brede spectrum van de zon maar gebruiken het licht maar deels. Het is algemeen bekend dat de fotosynthese van een plant plaatsvindt bij golflengtes tussen de 400 en 700 nm, uitgedrukt in het ‘plantactiespectrum’. De fotosynthese komt binnen het plantactiespectrum het best tot stand rond de 640 nm (rood licht).
Lichtspectrum
De hoeveelheid groeilicht wordt uitgedrukt in μmol/m2/s. Het ‘ver-rode’ licht (700-780 nm) en het infrarode licht (>780 nm) ligt buiten het zichtbare spectrum en draagt weliswaar niet direct bij aan de fotosynthese, maar de plant absorbeert dit wel waardoor plantdelen opwarmen. Oftewel, de bladtemperatuur is erg belangrijk.
Ledspectrum
Daarnaast is het onbekend wat het effect is van het verschuiven van het aangeboden spectrum van een HPS/Son-T ten opzichte van een LED-belichting met 90% rood en 10% blauw licht (eerdere onderzoeken hebben aangetoond dat je met 100% rood licht niet kan telen en dat een minimum aan blauw licht de ergste tekortkomingen kon compenseren). Zo wordt er bijvoorbeeld bijna geen licht toegediend tussen de 500 en 600 nm (groen-geel) en licht tussen de 700 en 780 nm (ver-rood licht). Er is relatief veel onderzoek gedaan naar de efficiëntie van kleuren op fotosynthese, maar minder naar het effect van lichtkleuren op stuurprocessen in de plant. Denk hierbij aan strekking van de plant, etc. Voor wat betreft de fotosynthese is aangetoond dat rode en blauwe LED’s volstaan, echter is nog onvoldoende bekend over het juiste spectrum van de stuurprocessen.
Temperatuur
Telers hebben destijds moeten constateren dat met alleen rode en blauwe LED de productie 20% lager lag dan bij Son-T. Dit kwam doordat het gewas onder LED door het gebrek aan infrarode straling (warmte) een verminderde ontwikkelingssnelheid had. Dit is vanzelfsprekend vooral van toepassing in koude winters. De temperatuur van de plant als geheel beinvloedt direct de groei, waarbij een te lage of te hoge temperatuur een overschot of tekort aan assimilaten kan veroorzaken. Onder normale omstandigheden geldt dat een temperatuurverhoging van een plant een verhoogde activiteit van enzymen veroorzaakt.
UV
Het zogenaamde UV-B (300-315 nm) en het UV-A (315-400 nm) zijn verantwoordelijk voor degradatie van cellen. UV heeft met name invloed op de fotomorfogenese en kleuring van planten. Een beperkt gedeelte van de UV wordt ook gebruikt voor de fotosynthese en groei van planten.
Infrarood
Nabij infrarood (> 700 nm) is het deel van het spectrum dat nauwelijks gebruikt wordt door de planten; het wordt voornamelijk omgezet in warmte. Het stralingsgedeelte van 700 tot 800 nm wordt ‘ver-rood’ genoemd. Dit draagt bij aan de fotomorfogenese, vooral de stengelstrekking en het fotoperiodisme van planten.
Daglengte en licht/donker-cycli
Daglengte is belangrijk voor alle fotoperiodische processen in de plant. Een vuistregel is dat bij daglengten van meer dan 14 uur het effect van het licht op de groei en productie de laatste uren afneemt. Op een lange dag gaan meer suikers naar de bladeren. Een korte dag stimuleert de generatieve groei; de bloemtros wordt dan eerder aangelegd. Naarmate de dag langer duurt dan 17 uur neemt de kans op chlorose, afwijkingen, minder groei en productie toe. Fytochroom kan worden vergeleken met het uurwerk van een gewas, de zogenaamde circadian klok (biologische klok). Het begin van de nacht is de ‘reset’.
Relatie licht, fotosynthese, groei en ontwikkeling
Theoretisch kan een plant alle fotonen met golflengten tussen 400 en 700 nm gebruiken voor fotosynthese, maar de efficiëntie waarmee dit gebeurt is niet gelijk. De hoeveelheden chlorofyl encarotenoiden in een blad zijn afhankelijk van de lichtkwaliteit waarin het blad zich heeft kunnen ontwikkelen. Naast chlorofyl bevat blad ook andere pigmenten, o.a. caroteen met absorptiespectra in het blauw-groene deel. Dit is voor een deel genetisch vastgelegd maar wordt ook door licht gestuurd. De samenstelling van licht is van invloed op de ontwikkeling van de plant.
Vermogen van de LED-kweeklamp als bijverlichting
Geadviseerd wordt een vermogen van minimaal 100W (beter 200W) per 25 m2 op een lamphoogte van 3 meter. Meer vermogen verhoogt uw opbrengst.
Kleurenratio
Elke plant vraagt zijn eigen LED-kleuren in de juiste verhouding. Vraag vrijblijvend informatie voor de beste kweeklamp voor uw gewas.
Kwantumkorting voor tuinders
De in de webshop getoonde prijzen zijn voor kleine afnames. Voor grotere aantallen kunt u een uiterst scherpe offerte aanvragen.
letzte änderung - 2016-06-08 00:23:48
LED Keukenverlichting
14. Wat zijn de assoires van de LED bars?
De bars worden geleverd met:
- koppelstukken
- aansluitkabels + koppelkabel
- montageclips + schroeven
De sets worden geleverd met voeding en aansluitkabels
letzte änderung - 2015-06-09 14:31:38
LED Lamp vervangers
15. Gloeilamp verbod wanneer wordt wat verboden!
De EuP richtlijn, of de Ecodesign richtlijn zoals deze ook genoemd wordt, is reeds in juli 2005 ingediend. De EuP richtlijn heeft als doel om de implementatie van duurzame en energie efficiënte producten te stimuleren, met behulp van politieke instrumenten.
De EuP richtlijn is echter niet alleen geïnteresseerd in het energieverbruik van het product, maar in de energiebehoefte van de complete levenscyclus. Dit betekend het complete energieplaatje van productie, gebruik en verwijdering.
Specifieke EuP richtlijnen voor lampen.
In september 2009 is het verbieden van inefficiënte (halogeen) gloeilampen begonnen. Op dit moment zijn de volgend producten al verboden en niet meer te krijgen in de winkels:
Alle melkglazen gloeilampen (2009)
Transparante 100W gloeilampen (2009)
Transparante 75W gloeilampen (2010)
Transparante 60W gloeilampen (2011)
Transparante 15W-40W gloeilampen (2012)
In de nabije toekomst worden de volgende lampen verboden
Gemiddeld efficiënte halogeenverlichting (2016)
letzte änderung - 2015-06-20 08:54:35
16. Mijn huidige lamp heeft een andere vorm of fitting dan de aangegeven keuzes.
Het kan zijn dat er voor uw type lamp nog niet voldoende led alternatieven op de markt zijn. Wij zijn afhankelijk van het aanbod van producenten en webwinkels. Zodra er nieuwe producten op de markt komen zullen wij deze toevoegen aan ons bestand. Kijk daarom regelmatig op www.led-verlichting.org.
letzte änderung - 2015-06-20 08:59:52
17. Zijn led-lampen geschikt voor bestaande armaturen?
Ja zekers o.a. LEDw@re of een van onze Dealers adviseert alleen over led-verlichting met standaard fittingen. Zo kunt u lampen met een E27 schroefdraad direct gebruiken in hanglampen en vloerlampen.
De E14 kleine fitting wordt meestal toegepast in kroonluchters en wandlampen.
De toepassing van led-lampen in halogeen-verlichting kan soms problemen opleveren, omdat sommige halogeen trafo’s een minimaal aangesloten vermogen vereisen.
letzte änderung - 2015-06-20 08:57:26
LED Spots
18. Hoe sluit ik de LEDw@re / Norled / Lumoluce Spotjes aan?
Onze LED spots sets worden voorzien met een doorlusbaar kabel systeem.
De sets bestaan uit:
- Dimbare LED driver.
- LED kabels van 2 meter met 2 aansluitingen.
- LED Spotje met 80cm kabel.
Wij gebruiken voor onze spots alleen CREE en Nichia LEDs dit zijn wat duurdere LEDs maar dit is de Mercedes onder de LEDs.
Voordelen van deze LED's:
- Langere levensduur.
- Minder verloop in lichtsterkte
- Hogere CRI 0.85 of 0.95
- Lagere kleur temparaturen van 2200 / / 2400k / 2700k en 3000k ipv 3200k en hoger.
letzte änderung - 2015-06-06 14:44:17
LED Strips
20. Handleiding - voor het inkorten van een LED strip
Download - Handleiding voor het inkorten van een LED strip
Onze ledstripsets bestaan uit:
- LED Voeding
- LED aansluitkabels (Klik en GO of een schroefverbinding)
- LED Strip in diverse lengtes
- LED Controller voor RGB of een LED dimmer voor enkele kleuren.
Onze LED strips sets hebben standaard 3 jaar garantie
letzte änderung - 2016-06-08 01:02:44
LED Wand Profielen
22.
Hoe moet ik de wand profielen installeren?
Download deze handleiding hoe de wand profielen te installeren
letzte änderung - 2016-10-14 22:24:36
23.
Welke LED strips kan ik gebruiken voor de wand profielen.
LEDw@re levert LED oplossingen voor wederverkopers, dealers en installateurs, maar ook VVE's en MKB bedrijven kunnen bij ons terecht voor een open en eerlijk advies op het gebied van LED verlichtingsoplossingen! LEDw@re is volledig gerecht op duurzame technologie en milieuvriendelijke produkten. Onze lijn van LED straat-, binnen- en buitenverlichting wordt speciaal voor ons geproduceerd en is vaak naar persoonlijke wens aan te passen. Naast de levering van LED verlichting ter vervanging van bestaande lampen voeren wij ook volledige nieuwbouwprojecten uit.
Onze LED fabrikanten hebben een exclusieve lijn voor LEDw@re voor de Nederlandse en Europeese markt.
Het mooie van deze samenwerking is de mogelijkheid om kleinschalig maatwerk te leveren. Zo kunnen wij in kleine aantallen lichtkleuren, fittingen, modellen en verpakkingen aanpassen aan uw wensen.
Tevens kunnen we u voorzien van een gevulde webshop met onze producten zie:
Om de opgewekte energie van zonnepanelen te kunnen gebruiken is een omvormer nodig. Deze vormt de ‘gelijkspanning’ van de zonnepanelen om naar de ‘wisselstroom’ (230 volt) van het elektriciteitsnet. Meestal wordt deze omvormer in de meterkast geplaatst zodat u de opgewekte energie kan gebruiken of aan het elektriciteitsnet kan leveren.
letzte änderung - 2015-03-31 00:15:49
Winkelen bij LEDware
27. Hoe winkel ik op de site?
U kunt de verschillende producten bekijken door te klikken op de foto van een product, waarna u een uitgebreide omschrijving te zien krijgt. Vervolgens kunt het artikel eventueel toevoegen aan uw winkelwagen, deze onthoud alle producten die u tijdens het winkelen heeft toegevoegd.
U bent niet verplicht deze ook te bestellen, u kunt altijd producten wissen of het aantal veranderen. Het biedt simpelweg de mogelijkheid om de artikelen op te slaan tijdens het verder zoeken op de site. Tijdens het winkelen kunt u aan de rechter bovenkant uw winkelwagen en het bedrag in de winkelwagen bekijken.
Het aantal wijzigen in de winkelwagen kan door het aantal naast het productplaatje te wijzigen en op de knop VERVERS WINKELWAGEN te drukken.
Heeft u meer vragen mail ons via klantenservice@saveware.nl of gebruik ons contactformulier
letzte änderung - 2015-03-29 00:26:55
28. Welke betaalmogelijkheden zijn er?
Bestellingen via de website kennen de volgende betaalmogelijkheden:
Na een bestelling krijgt u automatisch een orderbevestiging per e-mail. Bij deze e-mail zenden wij in de bijlage standaard een factuur. Voor België kan er alleen via vooruitbetalen of PayPal geleverd worden.